Buscar en este blog

30 abr 2015

Los ladrones de la vida en Cataluña.


Mas i CiU es defensen del ‘cas Innova’ desafiant l’oposició

El president català recorda que el consorci el va crear el tripartit de l'esquerra





El president de el Gobierno català, Artur Mas. / ALBERTO ESTÉVEZ (EFE)

En el cas Innova la millor defensa també és passar a l'atac. Això ha pensat Convergència i Unió després de la detenció de la primera tinenta d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, en l'operació policial duta a terme aquesta setmana als Ajuntaments de Reus, Cambrils i Amposta, tots governats per CiU. L'argument dels nacionalistes catalans és que CiU està pagant els plats trencats d'un cas de presumpta corrupció que ha combatut i que és producte dels anys de govern del tripartit de l'esquerra a Reus. Per aquest motiu, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dimecres la celebració d'un ple monogràfic sobre Salut al Parlament que havien demanat Iniciativa, el PSC, la CUP i Ciutadans. Mas ha advocat perquè aquest debat inclogui una part específica per parlar del cas Innova. “Tenim moltes ganes d'això”, ha dit amb to desafiador en resposta a Joan Herrera.
Els grups del PSC, el PPC, ICV-EUiA i la CUP han dedicat bona part de les seves preguntes en la sessió de control al president català al cas Innova. En resposta a aquests grups, Mas ha reptat l'oposició: “Fem el ple extraordinari i dediquem una estona a aquest cas concret. El Govern no té res a amagar. I tothom donarà les explicacions que hagi de donar. Parlem-ne a fons, no tenim cap problema”, ha indicat el president català.
Mas ha recordat a Herrera que Innova i l'empresa Sagessa van ser impulsades per governs dels quals ICV-EUiA formava part, i que l'actual Executiu català està “intentant arreglar” els “nyaps” que hi havia, que eren “molt grossos”.
El ple monogràfic sobre Salut el van sol·licitar el 9 d'abril passat Iniciativa, el PSC, Ciutadans i la CUP després que es conegués la disposició del Govern de mantenir el projecte per crear el consorci sanitari de Lleida, que aquests partits veuen com una fórmula per privatitzar la sanitat. Aquests grups volen que aquest debat posi en evidència l'interès de CiU de tirar endavant un projecte que té una forta oposició al territori i que amenaça de minar les expectatives electorals de la federació a tota la província de Lleida.
Mas ha deixat clar que no permetrà que el consorci sanitari de Lleida monopolitzi tot el debat. Per la seva banda, Iceta ha advocat per la “màxima transparència i millor control” i que, per tant, s'impulsi “el que faci falta”, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat que el ple conclogui amb “majories molt sòlides i molt àmplies en defensa de la transparència i el control”.
Però Mas ha suggerit en resposta a Junqueras que en aquest ple “s'haurà de fer una valoració dels consorcis que s'han creat durant els últims anys i en alguns d'ells vostès (ERC) hi eren”. “El que no podem entendre —va reiterar— és que en altres èpoques els consorcis fossin bons i, quan governem nosaltres, siguin dolents”, ha insistit Mas.
El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha donat suport a la idea de Mas i ha intentat desmuntar les crítiques d’Iniciativa a la comissió d'investigació sobre Salut que el Parlament va celebrar el 2013 i que va acabar amb unes conclusions votades només per CiU i el PSC. “No pot ser que quan una conclusió s'aprova amb els seus vots sigui veritat divina i si no és amb els seus vots sigui una cacicada”, ha dit Turull a l'ecosocialista Joan Herrera. La Mesa del Parlament haurà de decidir ara el calendari del ple extraordinari, però no serà fins després de les eleccions municipals del 24 de maig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario